Ga naar de inhoud

Meer over BeninAmi

Stichting BeninAmi, opgericht op 7 november 2019, heeft tot doel om het (basis) onderwijs in Benin te bevorderen, met name in de noordelijke regio.

De stichting wil lokale initiatieven op onderwijsgebied in het noorden van Benin niet alleen financieel, maar ook met kennis en ervaring ondersteunen.

Om die reden werkt stichting BeninAmi samen met ONG-EBEI (Organisation Non-Gouvernementale ‘Eduquer pour le Bien-Être Intégral'). ONG-EBEI heeft concreet plannen om een particuliere basisschool te bouwen en te exploiteren in Berecingou, departement Atacora. De school krijgt de naam Solidarité.

Beide organisaties hebben geen politiek of religieus oogmerk.

De basisschool is een droom voor de bestuurders van ONG-EBEI. Een school die niet alleen regulier onderwijs biedt maar ook de talenten van de kinderen ontwikkelt. De kosten voor de bouw van de school, die de dorpsoudsten van Berecingou graag willen, kunnen ze zelf niet opbrengen. Daarom heeft ONG-EBEI aan stichting BeninAmi gevraagd te onderzoeken of financiering van de schoolbouw mogelijk is.

Een bestuurslid van Stichting BeninAmi komt uit het noorden van Benin en is goed op de hoogte van de leefomstandigheden in dat gebied. Hij heeft als pastor ervaring opgedaan in Ghana en Nederland. Zijn ervaring betreft onder andere bouw van een gemeenschapshuis, schoolmanagement, kleinschalige startende bedrijven, ondernemerschap en capaciteitsopbouw.

Momenteel is hij als pastor werkzaam in Amsterdam Zuidoost. Daar ziet hij van nabij de gevolgen van illegale immigratie. Het motiveert hem in hoge mate om kinderen te helpen een goede zelfstandige toekomst te krijgen in eigen land.