Meteen naar de inhoud

Nieuws

Nieuwsberichten van de homepage

De vraag aan…

Didier N’Dah Wat maakt de school voor jou zo speciaal? Elke maand stellen wij iemand uit Benin over de bouw van…Lees meer

Toelichting op een foto uit Benin

Dit soort winkeltjes kom je veel tegen in Benin. Het staat vol met van alles en nog wat. Het moet hele families van inkomen voorzien. Het meisje…Lees meer

Laatste nieuws over de watertoren

De watervoorziening – watertoren – is bijna klaar zoals de foto laat zien. De laatste fase is om toestemming te krijgen om het water als drinkwater te…Lees meer

De vraag aan…

Monique Téna N’Tcha

Regelmatig stellen wij iemand uit Benin over de bouw van de school. Deze keer stellen we een vraag aan Monique Téna…Lees meer

De vraag aan…

Regelmatig stellen wij iemand uit Benin over de bouw van de school. Deze keer stellen we een vraag aan Pater Augustin N’Dah is bestuurslid van BeninAmi. Hij…Lees meer

Toelichting op de foto uit Benin

Dit meisje draagt speciale feestelijke kleding. Ze is gekleed om naar de kerk te gaan. Deze manier van kleden drukt de vreugde van het leven…Lees meer

Fondsenwerving: hoe ver zijn we?

In maart 2021 ging de eerste aanvraag om ons project ‘Bouwen aan de toekomst van Berecingou’ te steun de deur uit. Inmiddels hebben 4 kerken en 35 donateurs bijgedragen. Elf fondsen hebben een bedrag toegezegd of gedoneerd.

Hieronder de thermometer. We hebben inmiddels genoeg geld binnen om te starten met de bouw van de eerste drie klaslokalen. De watertoren is inmiddels gebouwd.

Bouw school incl. waterput en graanmolen

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€182.250Raised €85.487 towards the €182.250 target.€85.487Raised €85.487 towards the €182.250 target.47% kerken en particulieren (€28.987) fondsen geoormerkt (€15.000)fondsen algemeen (€41.500)

 

 

Bouw watertoren

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€10.000Raised €10.000 towards the €10.000 target.€10.000Raised €10.000 towards the €10.000 target.100%fonds watertoren (€10.000)

Bouw graanmolen

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€8.000Raised €5.000 towards the €8.000 target.€5.000Raised €5.000 towards the €8.000 target.63%fonds graanmolen (€5.000)

De bouw van de school voorkomt dit

De bouw van de school voorkomt dat kinderen 5 kilometer langs een snelweg lopen naar school. Op internet vonden we een filmpje over de omgeving van Contonou waar katoen wordt verbouwd. Uit deze film hebben we een stukje geknipt waarop je kunt zien hoe de snelweg dwars door de dorpen gaat. Je ziet mensen langs de weg lopen, terwijl vrachtwagens om het hardst rijden en elkaar onverantwoord inhalen.

Dit is een vergelijkbare situatie met de kinderen uit Beregincou die naar Natatigou naar school gaan. Zij lopen zo’n 5 kilometer langs zo’n vergelijkbare weg.

De bouw van de watertoren van start!

In 2022 is gestart met het aanleggen van een watertoren. Er wordt hard gewerkt om deze put, in combinatie met een watertank, voor de zomer in werking te hebben. Bijgaand de laatste foto’s van werkzaamheden. Zodra we nieuwe informatie ontvangen, plaatsen we dit hier.

Hieronder de foto’s en een filmpje van 16 februari 2022

Augustin N’Dah bezoekt de bouwplaats in Berecingou

BeninAmi’s bestuurslid pastor Augustin N’Dah, die geboren is in Noord-Benin en momenteel werkzaam is bij Diaconaal Centrum Stap Verder in Amsterdam-Zuidoost, is deze zomer naar Benin afgereisd. Naast het bezoeken van familie en vrienden heeft de bouwlocatie bezocht en gesproken met de bestuursleden van onze partnerorganisatie ter plaatse, ONG-EBEI. De meeste bestuursleden kent hij goed.

Augustin ondersteunt in Amsterdam-Zuidoost onder andere vluchtelingen zonder papieren. Hij ziet wat illegale immigratie doet. Hij staat dan ook volledig achter het plan van ONG-EBEI om een school te bouwen in zijn geboortestreek  en wil zo zorgen voor een goede zelfstandige toekomst van de kinderen in hun eigen regio. Dat voorkomt dat zij de regio verlaten om hun ‘geluk’ te beproeven in de grote stad Cotonou of de heilloze weg richting West-Europa opgaan.

Hieronder enkele foto’s van zijn bezoek in de zomer van 2021.

Enkele foto's uit Benin