Ga naar de inhoud

De vraag aan…

Didier N’Dah

Wat maakt de school voor jou zo speciaal?

Elke maand stellen wij iemand uit Benin over de bouw van de school. Deze keer stellen we een vraag aan Didier N’Dah. Didier is voorzitter van ONG-EBEI (‘Organisation Non-Gouvernementale-Eduquer pour le Bien-Être Intégral’). In het dagelijks leven is hij professor en onderzoeker Geschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Abomey-Calavi in Cotonou. We vroegen hem wat maakt dit schoolproject voor jou zo speciaal?

‘De Solidariteitsschool is een nieuw soort onderwijsproject in Benin. Het geeft een sterk signaal af aan de ouders in Berecingou: hun kinderen hebben een toekomst! Als iedereen bijdraagt aan het gebouw, groeien de kinderen op met een nieuwe manier van denken. Het geeft de gemeenschap en zelfs van het hele land nieuw inzichten.

Deze school wordt zo bijzonder door de inzet van de leerkrachten en hun manier van lesgeven. We leven in een wereld van innovatie en verandering. Deze school stimuleert kinderen hierin mee te gaan. En het is een bijzondere school, omdat ouders erbij worden betrokken. De participatie van de ouders, de participatie van de hele gemeenschap maakt de school uniek voor Benin en zeker voor het noorden, voor de regio Atacora.

Kijk voor voor alle berichten onder nieuws