Ga naar de inhoud

De vraag aan…

Richard Tchetikoua

Elke maand stellen wij iemand uit Benin over de bouw van de school. Deze keer stellen we een vraag aan Richard Tchetikoua. Richard woont en werkt in Natitingou, de hoofdstad van de regio Atacora, de regio waarin Berecingou ligt. Richard is bouwontwikkelaar en heeft al verschillende projecten begeleid, waaronder de bouw van een school en een ziekenhuis in de regio. We vroegen hem: ‘Je hebt al verschillende bouwprojecten succesvol begeleid. Wat maakt deze school zo bijzonder?’

Wat maakt dit project speciaal voor jou?

‘Wat deze school bijzonder maakt, is in de eerste plaats de samenwerking tussen ONG-EBEI (Benin) en BeninAmi (Nederland). Er wordt echt de tijd genomen om een goede relatie op te bouwen. Vervolgens wordt alles volgens fasen en stappen gedaan om te zorgen dat goed zichtbaar wordt wat al is gedaan en wat nog nodig is. Het project beloofd verder qua bouw een prachtig gebouw te worden met de nodige apparatuur voor een goede leeromgeving: gebouw, administratie, schoolmateriaal, sanitair, hekken en boringen. Als we dit allemaal bereiken, zal de school een referentie zijn in het gebied. Het zal ouders helpen voor kwaliteitsonderwijs te gaan en het beste te kiezen voor hun kinderen’.