Ga naar de inhoud

De vraag aan… Guy N’Tcha

Guy N’Tcha is bestuurslid van ONG-EBEI in Benin. Wij vroegen hem wat dit project voor hem zo bijzonder maakt. Guy heeft taalkunde gestudeerd aan de Universiteit van Abomey Calavi (UAC). Maar hij kon zijn proefschrift niet verdedigen door gebrek aan financiële middelen. Dus volgde hij een andere opleiding om in het secundair onderwijs te kunnen gaan werken (als aspirant-leraar zonder contract met de staat).

‘Ik geef momenteel les in een dorp. Ik breng graag kennis over aan de kinderen van de dorpen. Dit schoolproject is bijzonder omdat het kinderen zal helpen om anders te denken dan in het formele onderwijs. Als kinderen van jongs af aan gestimuleerd worden om creatief te zijn, denk ik dat het een verschil gaat maken met vorige generaties. Het heeft geen zin om kennis te hebben als je het niet in het dagelijks leven kunt toepassen. Ik hoop dat dit schoolproject kinderen zal helpen om in de toekomst bij te dragen aan de ontwikkeling van hun gemeenschap.’